Lahma bil basal

15.03.2023

Veľmi jemné hovadzie mäso na cibuľovej omáčke. Toto jedlo je naozaj obľúbené nie len Egypťanmi, ale aj cudzincami, ktorí ho ochutnali. Pritom je jednoduché na prípravu a hodí sa ku všetkým príloham.

Ingrediencie:

  • 700 g hovädzieho mäsa
  • 2 PL masla
  • trochu rastlinného oleja
  • 5 cibúľ, nakrájaných na jemné plátky
  • 1 kocka kuracieho bujónu
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1,5 šálky vody (v prípade potreby aj viac)

Postup

Hovädzie mäso opekáme na masle a oleji asi 5 minút na strednom plameni, kým nie je zľahka opečené. Pridáme cibuľu, soľ a korenie podľa chuti a zalejeme vodou. Varíme pod pokrievkou na miernom plameni minimálne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a cibuľa sa nerozvarí do hustej omáčky. Ak je treba, občas dolejeme trochu vody. Podávame, s ryžou alebo akoukoľvek inou prílohou. Dozdobíme čerstvou petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou.