
Lahma bil basal
15.03.2023
Veľmi jemné hovadzie mäso na cibuľovej omáčke. Toto jedlo je naozaj obľúbené nie len Egypťanmi, ale aj cudzincami, ktorí ho ochutnali. Pritom je jednoduché na prípravu a hodí sa ku všetkým príloham.
Ingrediencie:
- 700 g hovädzieho mäsa
- 2 PL masla
- trochu rastlinného oleja
- 5 cibúľ, nakrájaných na jemné plátky
- 1 kocka kuracieho bujónu
- 1 bobkový list
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1,5 šálky vody (v prípade potreby aj viac)

Postup
Hovädzie mäso opekáme na masle a oleji asi 5 minút na strednom plameni, kým nie je zľahka opečené. Pridáme cibuľu, soľ a korenie podľa chuti a zalejeme vodou. Varíme pod pokrievkou na miernom plameni minimálne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a cibuľa sa nerozvarí do hustej omáčky. Ak je treba, občas dolejeme trochu vody. Podávame, s ryžou alebo akoukoľvek inou prílohou. Dozdobíme čerstvou petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou.