Kofta

13.02.2023

Kofta je populárne a na prípravu veľmi jednoduché jedlo z grilovaného mletého hovädzieho mäsa, ktorá sa podáva na celom Blízkom východe. Egypt ponúka jeho chutnú verziu, ku ktorej sa najlepšie hodí šafránová ryža.

Ingrediencie:

  • 0,5 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa nakrájaná na kocky
  • 1 žĺtok
  • 2 PL nasekaného čerstvého oregana
  • soľ, korenie podľa chuti
  • špajdle

Postup

Všetky ingrediencie zmiešame spolu vo väčšej miske. Z tejto zmesi si naberte stredne veľkú dlaň a natlačte okolo špajdle, aby to vyzeralo asi ako hrubší párok. V strede môžete oddeliť tak, aby boli dva kúsky na jednej špajdli. Pečú sa na grile, prípadne na panvici z oboch strán, aby bola celá kofta dobre prepečená. Podávajte ihneď.