
Kofta
13.02.2023
Kofta je populárne a na prípravu veľmi jednoduché jedlo z grilovaného mletého hovädzieho mäsa, ktorá sa podáva na celom Blízkom východe. Egypt ponúka jeho chutnú verziu, ku ktorej sa najlepšie hodí šafránová ryža.
Ingrediencie:
- 0,5 kg mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa nakrájaná na kocky
- 1 žĺtok
- 2 PL nasekaného čerstvého oregana
- soľ, korenie podľa chuti
- špajdle

Postup
Všetky ingrediencie zmiešame spolu vo väčšej miske. Z tejto zmesi si naberte stredne veľkú dlaň a natlačte okolo špajdle, aby to vyzeralo asi ako hrubší párok. V strede môžete oddeliť tak, aby boli dva kúsky na jednej špajdli. Pečú sa na grile, prípadne na panvici z oboch strán, aby bola celá kofta dobre prepečená. Podávajte ihneď.