Fuul

06.04.2023

Egyptské raňajky sa nezaobídu bez výživnej a veľmi sýtej kaše z bôbu/fazule. Fuul sa dá pripraviť na tisíc spôsobov, každá rodina má svoj vlastný recept. Môže byť hustejší s primiešanou zeleninou, alebo jemnejší s oblohou zo zeleniny.

Ingrediencie:

  • 3 šálky uvareného bôbu, ideálne mladého
  • 1/2 šálky vody
  • šťava z 1 citrónu
  • 1/2 ČL octu
  • 2 PL olivového oleja
  • 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 ČL rasce rímskej
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL čierneho korenia
  • 1/4 ČL chilli, prípadne kajenského korenia, niektorí používajú aj egyptské koreniny ako napr. Camun

Postup

Uvarený bôb rozmixujeme na pyré. Pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame. Niektorí odporúčajú miešať spolu popri pomalom varení, aby sa chute lepšie prepojili. Ozdobíme koriandrovou alebo petržlenovou vňaťou, zeleninou ako rajčiny, farebné papriky, červená cibuľa, olivy a podávame s arabským chlebom.