
Fuul
06.04.2023
Egyptské raňajky sa nezaobídu bez výživnej a veľmi sýtej kaše z bôbu/fazule. Fuul sa dá pripraviť na tisíc spôsobov, každá rodina má svoj vlastný recept. Môže byť hustejší s primiešanou zeleninou, alebo jemnejší s oblohou zo zeleniny.
Ingrediencie:
- 3 šálky uvareného bôbu, ideálne mladého
- 1/2 šálky vody
- šťava z 1 citrónu
- 1/2 ČL octu
- 2 PL olivového oleja
- 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 1 ČL rasce rímskej
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL čierneho korenia
- 1/4 ČL chilli, prípadne kajenského korenia, niektorí používajú aj egyptské koreniny ako napr. Camun

Postup
Uvarený bôb rozmixujeme na pyré. Pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame. Niektorí odporúčajú miešať spolu popri pomalom varení, aby sa chute lepšie prepojili. Ozdobíme koriandrovou alebo petržlenovou vňaťou, zeleninou ako rajčiny, farebné papriky, červená cibuľa, olivy a podávame s arabským chlebom.